MIDSOMMAR: ENSAMHET

Ensam på midsommar

MIDSOMMAR 2020

Ensam på midsommar?

Att vara ensam på midsommar är inte så kul. Många i Sverige är singlar och lever ensamma, då är det inte alltid så självklart att man har någon att fira midsommar med. I år är det dessutom extra svårt att umgås när man ska följa de restriktioner som gäller. Men det finns sätt för den som är ensam på midsommar att vara social – även om det faktiskt innebär att man stannar hemma.

Umgås med andra på telefon-forum

Hur kan du då lära känna nya människor utan att gå utanför dörren? TelefonForum har funnits sedan 2018 och är ett alternativt sätt att umgås för den som har svårt att komma sig ut och träffa folk. Forumet har blivit mest populärt i åldersgruppen 40-60 år. På linjen kan du delta i gruppsamtal med 3-5 personer och det finns även möjlighet att prata två och två. TelefonForum har ett 08-nummer så det kostar som ett vanligt lokalsamtal att ringa.

Singel på midsommar?

För dig som är singel passar TelefonForum extra bra. Linjen har olika samtalsrum och du kan bland annat välja mellan 8 städer i Sverige (Stockholm, Uppsala, Göteborg, Kalmar, Malmö, Sundsvall, Umeå, Luleå). Du har alltså möjlighet att prata med personer som bor i, eller i närheten av din stad. På forumet finns chans att lära känna någon som du kan träffa för en dejt. Har du tur kanske lagom till midsommar.

Singel-mingla från soffan

På forumet kan man även delta fritt på så kallade telefonevent. Singel-mingel är ett event som finns för olika åldrar (25-35 år, 30-40 år, 40-50 år och 50-65 år)

Läs mer om forumet på telefonforum.se

ANDRA HAR OCKSÅ LÄST

DEJTINGTIPS:

Hitta en dejt lagom till midsommar

Vilket datum? Varför firar vi? Vad kan man göra på midsommar? Få svar på de vanligaste frågorna kring midsommar

Företag bjuder till för att de äldre ska slippa ensamheten